Svet 0

04.03.2024.

15:25

Nova cenzura u Severnoj Koreji: Kim Džong Un se zakleo

Severna Koreja uklonila je danas sve članke sa sajtova državnih medija u kojima se pominje ujedinjenje sa Južnom Korejom.

Izvor: Tanjug

Nova cenzura u Severnoj Koreji: Kim Džong Un se zakleo
Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Podeli:

To je učinjeno nakon što je lider te zemlje Kim Džong Un nazvao Južnu Koreju "primarnim neprijateljem Severne Koreje" i zakleo se da neće tražiti ujedinjenje sa svojim južnim susedom.

Od danas je sa veb-sajta Centralne novinske agencije Severne Koreje uklonjena ili izbrisana većina članaka koj sadrže reference o ujedinjenju, kao što su "mirno ujedinjenje", "veliko nacionalno jedinstvo" i "severna polovina", prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Taj potez severnokorejskih vlasti je usledio nakon je Kim Džong Un, tokom partijskog sastanka na kraju 2023. godine definisao veze između dve Koreje kao odnose između "dve države koje su neprijateljske jedna prema drugoj".

U govoru održanom 16. januara Kim je naglasio da bi Južnu Koreju trebalo smatrati za "primarnog, nepromenljivog glavnog neprijatelja" Severne Koreje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: