Svet 0

05.05.2024.

22:32

Stiže snažno nevreme: Najavljen grad i jaki gromovi

Nad zapadnom i centralnom Evropom danas se nalaze dva ciklona, koji donosi vrlo nestabilno vreme širom zapadne, centralne i jugozapadne Evrope.

Izvor: Telegraf.rs

Stiže snažno nevreme: Najavljen grad i jaki gromovi
Shutterstock/Triff

Podeli:

Centar ciklona sa zapada Evrope nalazi se nad Atlantikom i donosi oluje vetrove obalnom području zapadne Evrope.

Jaki pljuskovi sa grmljavinom zahvatili su šire područe Francuske i Španije. Lokalno na ovom području ima i jačih grmljavinskih oluja i nepogoda, uz grad i jake gromove. Ovi grmljavinski sistemi i procesi premeštaju se dalje prema istoku.

Istovremeno, ciklon sa centrom iznad Danske i južnog dela Baltičkog mora donosi padavine centralnoj Evropi, a području od juga Nemačke do Češke i Poljske i pljuskove sa grmljavinom.

Lokalno i na ovom području ima grmljavinskih oluja i nepogoda, a one su najizraženije na području jugu Nemačke, naročito na području Bavarske, uz grad i jake gromove.

Na području zapadne i centralne Evrope i narednih dana očekuju se česti pljuskovi sa grmljavinom i olujne nepogode. U isto vreme Rusiju će zahvatiti jako zahlađenje sa snegom, a nakon kratkotrajne stabilizacije vremena, od utorka i naše područje očekuje česta grmljavinska nestabilnost sa pljuskovima i uz mogućnost oluja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: