Svet 0

25.04.2024.

22:00

Ukrajinski ministar podneo ostavku

Ukrajinski ministar poljoprivrede Mikola Solski danas je podneo ostavku dok se suočava s krivičnom optužbom za umešanost u nezakonito sticanje državnog zemljišta u vrednosti od više od 7 miliona dolara.

Izvor: Tanjug

Ukrajinski ministar podneo ostavku
Profimedia

Podeli:

Tužioci tvrde da mogu da povežu Solskog sa nezakonitim radnjama koje su se navodno desile između 2017. i 2021. godine, pre nego što je postao ministar u martu 2022, što Solski poriče.

Nacionalni biro za borbu protiv korupcije saopštio je da se ova optužba odnosi na šemu za sticanje državnog zemljišta u vrednosti od 7,35 miliona dolara i pokušaja da nabavi zemljište od skoro 5 miliona dolara, prenosi Rojters.

Prema navodnoj šemi, zemljište je nezakonito oduzeto dvema državnim firmama i prebačeno ratnim veteranima pod uslovom da ga daju u zakup određenim privatnim firmama, tvrde tužioci.

Solski i njegov advokat rekli su na saslušanju danas da on nije imao koristi od takve šeme, a sud će se sastati sutra da razmotri njegovo hapšenje.

Ukoliko bude osuđen, može se suočiti s 12 godina zatvora. Solski je prvi javnosti poznat ministar u administraciji predsednika Volodimira Zelenskog koji je optužen za korupciju, a na nekoj od narednih sednica parlamenta njegova pozicija biće razmotrena.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: