Svet 0

25.04.2024.

13:00

Moskva: Teroristički napad na Krokus siti hol finansiran kriptovalutama

Državljani više zemalja bili su uključeni u organizovanje terorističkog napada na Krokus siti hol u Moskvi, posebno putem finansiranja tog napada kriptovalutama, izjavio je šef ruske Federalne službe za finansijski nadzor Jurij Čihančin.

Izvor: Tanjug/RIA

Moskva: Teroristički napad na Krokus siti hol finansiran kriptovalutama
Profimedia

Podeli:

Čihančin je rekao, na međunarodnom forumu o suzbijanju pranja novca i finansiranja terorizma u Nižnjem Novgorodu, da je istraga o tom napadu u toku, ali da preliminarni rezultati jasno pokazuju da su u organizovanju terorističkog napada učestvovali državljani više zemalja. 

"Napad je finansiran preko brojnih finansijskih organizacija i uključivao je različite instrumente, uključujući i kriptovalute", istakao je Čihančin.

Prema njegovim rečima, međunarodni terorizam ostaje glavni izazov za unutrašnju bezbednost zemalja, o čemu svedoče tragični događaji u Krokus siti holu.         

"Teroristički napad u Krokusu je još jednom pokazao da je terorizam transnacionalni fenomen i da terorizam ne bi trebalo da bude problem samo jedne zemlje", rekao je Čihančin.         

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Moskvi 22. marta, poginulo je 145 osoba.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: