Svet 12

25.04.2024.

12:40

Pokušan napad na Belorusiju

Beloruske specijalne službe sprečile su udare dronovima sa teritorije Litvanije na ciljeve u Minsku, saopštio je šef KGB-a Ivan Tertel.

Izvor: rt.rs

Pokušan napad na Belorusiju
Profimedia

Podeli:

"Komitet državne bezbednosti, u saradnji sa kolegama iz drugih agencija, nedavno je sproveo niz preventivnih bezbednosnih mera, koje su omogućile sprečavanje napada borbenim bespilotnim letelicama sa teritorije Litvanije na objekte u Minsku i njegovim predgrađima", kazao je Tertel, govoreći na Svebeloruskom narodnom saboru.

On je napomenuo da se rad u tom pravcu nastavlja, iako KGB još ne može da pruži detaljne informacije.

Očekuje se da će Vrhovni savet danas doneti odluku o usvajanju nacrta nove vojne doktrine i koncepta nacionalne bezbednosti Belorusije.

Ukrajina je, kako se navodi, obučila do hiljadu militanata koje planiraju da iskoriste za zauzimanje naselja u Belorusiji.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko najavio je ranije planove opozicije i njihovih nalogodavaca da zauzmu Kobrinsku oblast u Belorusiji, proglase novu vladu i obrate se Alijansi o slanju trupa.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: