Svet 2

25.04.2024.

7:17

"Hitan poziv na akciju" VIDEO

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari, poručio je, komentarišući snimak izraelsko-američkog taoca Herša Goldberg-Polina koji je objavila militantna grupa Hamas, da je to hitan poziv na akciju.

Izvor: Tanjug

"Hitan poziv na akciju" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Dodao je da izraelska vojska neće ostaviti "kamen na kamenu u naporima da pronađe taoce".

"Hamas je upravo objavio snimak 23-godišnjeg Herša Goldberga-Polina, američko-izraelskog mladića, koji je sa prijateljima slavio na Nova Music Festivalu, kada ga je Hamas nasilno i brutalno napao i kidnapovao 7. oktobra. Hamas drži Herša u Gazi više od 200 dana. Hamas i dalje drži 133 taoca u Gazi više od 200 dana, u nehumanim uslovima", istakao je Hagaru u video poruci.

On je poručio da će IDF nastaviti da goni Hamas svuda u Gazi, sve dok taoci ne budu oslobođeni, prenosi Tajms of Izrael.

"Ovo je hitan poziv na akciju. Nećemo ostaviti kamen na kamenu u naporima da pronađemo naše taoce. Ovaj snimak psihološkog terorizma nije samo podsetnik na ono što je Hamas uradio 7. oktobra, već i na to koliko je ova teroristička grupa bolesna, terorišući taoce i njihove porodice", rekao je portparol IDF-a.

Heršovim roditeljima Rejčel i Džon Goldberg Polin poručio je da stoji uz njih i da će vojska učiniti sve da vrati taoce kućama.

"Vaša snaga nastavlja da nas inspiriše dok ispunjavamo ovu kritičnu misiju", zaključio je on.

Palestinski militantni pokret Hamas objavio je u sredu video snimak na kojem se vidi Herš Goldberg-Polin.

Kratak snimak bez datuma pokazuje da 23-godišnjaku nedostaje potkolenica, ali da inače deluje zdravo.

U video porucio on je rekao da je zadobio ozbiljne povrede tokom napada 7. oktobra nakon što je pokušao da svoje telo koristi kao štit da zaštiti sebe i druge uplašene civile, prenosi Rojters.
 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

21 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

16 h

Podeli: