Svet 0

24.04.2024.

23:58

Ukrajina počela pregovore o bezbednosnom sporazumu sa Portugalom

Ukrajina i Portugalija počele su rad na nacrtu bilateralnog bezbednosnog sporazuma i dogovorile raspored daljih pregovora, saopštila je danas pres služba kabineta ukrajinskog predsednika.

Izvor: Tanjug

Ukrajina počela pregovore o bezbednosnom sporazumu sa Portugalom
Profimedia

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju, današnju rundu pregovora sa ukrajinske strane vodio je zamenik šefa kabineta Volodimira Zelenskog, Igor Žovkva.

"Strane su posebnu pažnju posvetile očekivanjima od inauguracionog Samita mira u Švajcarskoj, kao i važnoj ulozi Portugala u primeni ukrajinske formule mira i uključivanju zemalja Globalnog juga u ovaj proces", ističe se u saopštenju.

Ukrajina je već zaključila devet bilateralnih bezbednosnih sporazuma: sa Velikom Britanijom, Nemačkom, Francuskom, Danskom, Kanadom, Italijom, Holandijom, Finskom i Letonijom.

Ovaj dokument je potpisan radi implementacije Zajedničke deklaracije G7 o podršci Ukrajini.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: