Svet 0

24.04.2024.

21:24

Sančez podnosi ostavku? "Moram da stanem i razmislim"

Španski premijer Pedro Sančez negirao je danas optužbe za korupciju protiv svoje supruge Begonje Gomes, ali je rekao da će razmotriti da li će podneti ostavku.

Izvor: Tanjug

Sančez podnosi ostavku? "Moram da stanem i razmislim"
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Podeli:

"Moram da stanem i razmislim. Moram da odgovorim na pitanje da li se isplati nastaviti, s obzirom na blato koje su desnica i krajnja desnica napravili od naše politike i da li ću nastaviti da vodim vladu ili ću se odreći te najveće počasti", naveo je Sančez u pismu objavljenom na platformi Iks.

Iako tvdi da su optužbe protiv njegove supruge lažne, Sančez je rekao da će otkazati dnevni raspored do ponedeljka kada će objaviti da li će nastaviti ili se povući sa mesta premijera. Španski sud pokrenuo je danas preliminarnu istragu o tome da li je supruga španskog premijera iz redova socijalista Begonja Gomes, počinila krivično delo trgovine uticajem i korupciju tokom obavljanja svog privatnog posla.

Sud nije izneo više detalja pošto je slučaj zapečaćen i preliminaran, samo je naveo da je usledio nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije "Čiste ruke", čiji lider ima veze sa krajnjom desnicom, preneo je Rojters.

Grupa je navela da je Gomes iskoristila svoj uticaj kao supruga premijera da bi navodno obezbedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila. Sančez je poslanicima u Kongresu nakon što je vest potvrđena, rekao da veruje u pravosudni sistem.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: