Svet 0

24.04.2024.

17:04

Napad na granici: Ispaljene desetine raketa

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je da je danas ispalila desetine raketa na pogranični grad Šomera na severu Izraela nakon što su izraelske vazdušne snage napale pogranični libanski grad Ajta al-Šaab.

Izvor: Tanjug

Napad na granici: Ispaljene desetine raketa
foto:shutterstock/Anas-Mohammed

Podeli:

Izvor iz Hezbolaha je naveo da je Izrael izveo danas više od 10 vazdušnih napada na libanski grad Ajta al-Šaab koji se nalazi oko tri kilometra od Šomera sa druge strane granice, preneo je Rojters.

Izraelske snage su u utorak napale libansko selo Hanin kada su poginule najmanje dve osobe, uključujući 11-godišnju devojčicu. Hezbolah je saopštio u utorak da je pokrenuo napad dronom na izraelske vojne baze severno od izraelskog primorskog grada Akre.

Sukobi između Izraela i Hezbolaha eskalirali su poslednjih dana, a počeli su nakon sukoba Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze. U izraelskim napadima u Libanu ubijeno je više od 70 civila i oko 250 boraca Hezbolaha od 7. oktobra, pored još 30 ubijenih boraca u izraelskim napadima u susednoj Siriji.

To prevazilazi gubitke Hezbolaha koje je imao u ratu sa Izraelom 2006. godine, navodi britanska agencija. U napadima Hezbolaha na Izrael od 7. oktobra poginulo je 18 osoba, uključujući civile i vojnike.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: