Svet 3

24.04.2024.

15:35

Objavili su snimak: Komandant bukvalno "zbrisan" s lica zemlje FOTO

Na društvenim mrežama osvanuo snimak trenutka kada su snage IDF bukvalno "zbrisale“ visokog komandanta Hezbolaha, u preciznom vazdušnom napadu na njegov automobil u Libanu.

Izvor: B92.net

Objavili su snimak: Komandant bukvalno "zbrisan" s lica zemlje FOTO
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Podeli:

Na snimku se vidi kako automobil vozi duž puta pre nego što projektil pogađa vozilo. Zatim sledi ogromna vatrena kugla, sa oblacima dima koji se nadvijaju u nebo.

Izraelske odbrambene snage su u saopštenju navele da je u udaru na jugu Libana ubijen Husein Ali Azkul, "značajan" operativac u jedinici protivvazdušne odbrane Hezbolaha.

Državni mediji i svedoci rekli su da se napad dogodio u oblasti Adloun, između priobalnih gradova Sidona i Tira, oko 25 milja severno od granice sa Izraelom.

IDF je saopštila da je Azkul bio " uključen u planiranje i izvođenje terorističkih napada na Izrael".

Hezbolah je u saopštenju potvrdio da je Azkul ubijen "na putu za Jerusalim".

Potom su naveli da su izvršili napad na izraelsku bazu u blizini grada Akre - što je njegov najdublji napad na Izrael od početka rata u Gazi, "kao odgovor na izraelsku agresiju na grad Adloun" i ubistvo Azkula.

Izraelska vojska je saopštila da nema saznanja da je Hezbolah pogodio neke od njenih objekata, ali je ranije u utorak rekla da je presrela dva "vazdušna cilja“ kod severne obale Izraela, preneo je Dejli mejl.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: