Svet 0

24.04.2024.

9:19

Maduro razmatra ponovno otvaranje Kancelarije UN za ljudska prava u Venecueli

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je da je voljan da se sastane sa izaslanikom Kancelarije UN za ljudska prava.

Izvor: Tanjug

Maduro razmatra ponovno otvaranje Kancelarije UN za ljudska prava u Venecueli
EPA-EFE/Andre Coelho

Podeli:

Prethodno je venecuelanska vlada u februaru zatražila od osoblja Kancelarije da napusti zemlju.

''Dobio sam predlog da ponovo otvorim Kancelariju visokog komesara UN za ljudska prava Folkera Turka u Venecueli i slažem se da treba da prevaziđemo naše razlike, rekao je Maduro venecuelanskoj nacionalnoj televiziji, tokom zajedničkog govora sa glavnim tužiocem Međunarodnog krivičnog suda, Karimom Kanom.

Maduro je dodao da je spreman da se uskoro sastane sa Turkom, a da je izaslanik Kancelarije dobrodošao da dodje na razgovore o razlikama koje imaju i načinima da se prevazidje nastali sukob.

Nakon što je osoblju UN tela za ljudska prava zatraženo da napusti Venecuelu sredinom februara, vlada je saopštila da će kroz mesec dana revidirati tehničke uslove saradnje.

Venecuelanska vlada je tada kritikovala ''kolonijalistički, uvredljiv i nasilan stav'' UN, nakon što je specijalni izvestilac rekao da se venecuelanski program za hranu ne bavi osnovnim uzrocima gladi u toj zemlji, podseća Rojters.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: