Svet 0

23.04.2024.

18:24

Azerbejdžan i Jermenija postavili prvi granični prelaz

Na granici između Azerbejdžana i Jermenije, u skladu sa sporazumima o razgraničenju državne granice, danas je postavljen prvi granični prelaz.

Izvor: Tanjug

Azerbejdžan i Jermenija postavili prvi granični prelaz
Tanjug/AP Photo/Aziz Karimov, File

Podeli:

Prelaz je postavljen kao deo radova na definisanju koordinata na osnovu geodetskih merenja površine, prenosi agencija Azertač, pozivajući se na službu zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva.

Napominje se da su danas, u skladu sa sporazumima dogovorenim na sastanku Državne komisije za razgraničenje između Azerbejdžana i Jermenije i Komisije za razgraničenje državne granice i graničnu bezbednost između dve zemlje, ekspertske grupe započele proces određivanja koordinata na osnovu geodetskih merenja.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan objavio je fotografiju prvog graničnog prelaza na deonici Tavuš–Kazah.

"Prvi granični stub postavljen je na tavuško-kazahstanskoj deonici jermensko-azerbejdžanske državne granice“, rekao je on.

Na sastanku predstavnika Bakua i Jerevana 19. aprila postignut je preliminarni sporazum o razgraničenju granice u blizini osam pograničnih sela.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: