Svet 0

23.04.2024.

17:39

"Otkriće masovnih grobnica okrutni dokaz ratnih zločina Izraela"

Zainah Harun, portparolka nezavisne palestinske organizacije za ljudska prava Al-Haka sa sedištem na Zapadnoj obali, kaže da je otkriće masovnih grobnica "okrutni dokaz ratnih zločina Izraela".

Izvor: Tanjug

"Otkriće masovnih grobnica okrutni dokaz ratnih zločina Izraela"
Profimedia

Podeli:

"Prvi izveštaji iz bolnice Naser pokazuju da su neka od tela ubijenih ljudi imala ruke vezane iza leđa i da je bilo tela žena i starijih Palestinaca", rekla je ona za Al Džaziru.

Zainah Harun je ukazala da je potreban "odgovarajući istražni mehanizam" da bi se dobio potpun i neograničen pristup Pojasu Gaze u celini, uključujući mesta na kojima su otkrivene masovne grobnice.

Ravina Šamdasani, portparolka Kancelarije visokog komesara UN-a za ljudska prava, rekla je da se sada potvrđuju izveštaji palestinskih zvaničnika o pronađenim leševima u bolnicama Naser u Kan Junisu i Al-Šifa u gradu Gazi.

Prema ovim izveštajima, tela pogubljenih Palestinaca su zakopana ispod gomile otpada, a među žrtvama je bilo žena i starijih osoba.

"Osećamo potrebu da oglasimo alarm, jer je očigledno da je otkriveno više tela u masovnim grobnicama", rekla je Ravina Šamdasani.

Palestinske vlasti su ove nedelje saopštile da su pronašle stotine tela u masovnim grobnicama u okolini bolnice Naser u Kan Junisu nakon što je izraelska vojska napustila to područje.

Takođe je pronađeno više desetina tela u okolini bolnice Al-Šifa, potvrdil su palestinski zvaničnici.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: