Svet 0

23.04.2024.

15:56

Počeli žestoki napadi; Upad tenkovima

Izrael je bombardovao sever Gaze, a kako su danas naveli stanovnici, to je bilo jedno od najsnažnijih granatiranja poslednjih nedelja.

Izvor: Tanjug

Počeli žestoki napadi; Upad tenkovima
Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Podeli:

Tenkovi su noćas upali istočno od Bejt Hanuna, na severnoj ivici Pojasa Gaze, iako nisu prodrli daleko u grad, naveli su stanovnici i Hamasovi mediji, preneo je Rojters.

Pucnjava se mogla čuti i kod nekih škola u koje su se sklonili raseljeni stanovnici.

Granatiranje je bilo intenzivno istočno od Bejt Hanuna i Džabalije i nastavilo se jutros u oblastima kao što je Zejtun, jedno od najstarijih predgrađa grada Gaze.

Zapadno od Bejt Hanuna u Bejt Lahiji, lekari i Hamasovi mediji javili su da je u napadima pogođena džamija i da je nekoliko ljudi povređeno.

U Izraelu, gde su vladine kancelarije i preduzeća bili zatvoreni zbog proslave Pashe, upozorenja na raketne napade su se oglasila u južnim pograničnim gradovima, gde na sreću nije bilo žrtava.

Naoružano krilo Islamskog džihada, saveznica Hamasa, preuzelo je odgovornost za raketne napade na Sderot i Nir Am na jugu Izraela.

Izraelska vojska je saopštila da su rakete lansirane preko noći na Izrael došle sa severa Gaze i da je u napadima pogodila raketne bacače i ubila nekoliko militanata u "ciljanim i preciznim" udarima.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: