Svet 0

23.04.2024.

11:10

Južna Koreja upozorila Kim Džong Una: To bi vam bio kraj

Ministarstvo odbrane Južne Koreje upozorilo je da će Severna Koreja, ukoliko pokuša da upotrebi svoje nuklearno oružje, doživeti kraj svog režima.

Izvor: kbs

Južna Koreja upozorila Kim Džong Una: To bi vam bio kraj
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

Podeli:

Portparol ministarstva Jeon Ha-kiu izdao je upozorenje danas kada je zamoljen da prokomentariše tvrdnju Pjongjanga da je u ponedeljak izveo taktičku vežbu simulirajući nuklearni protivnapad upotrebom projektila kratkog dometa.

Jeon je rekao da će, ako Pjongjang pokuša da upotrebi svoje nuklearno oružje, naići na trenutni, nadmoćan i odlučan odgovor Južne Koreje i SAD.

Ha-kiu je naglasio da što više Sever nastavlja da se angažuje u nuklearnim i raketnim provokacijama, to će više SAD jačati svoje produženo odvraćanje, a Južna Koreja će više ojačati svoju vojnu spremnost.

Portparol je rekao da Severna Koreja pominje kombinovanu vojnu obuku Južne Koreje i SAD kao razlog za održavanje taktičke vežbe u ponedeljak.

On je dodao da će Južna Koreja, ako Sever nastavi da se bavi provokacijama, dodatno pojačati svoju bezbednosnu saradnju sa drugim zemljama, uključujući SAD i Japan.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: