Svet 0

22.04.2024.

23:50

Pašinjan: Vlada će osigurati da raseljeni iz Nagorno Karabaha ostanu u Jermeniji

Ako prisilno raseljena lica iz Nagorno Karabaha realno nemaju priliku ili želju da se vrate u Nagorno Karabah, vlada Jermenije treba da učini sve da osigura da oni ostanu u Jermeniji.

Izvor: Tanjug

Pašinjan: Vlada će osigurati da raseljeni iz Nagorno Karabaha ostanu u Jermeniji
EPA-EFE/MICHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

Ovo je izjavio danas jermenski premijer Nikol Pašinjan u intervjuu britanskim medijima. 

Pašinjan je negirao optužbe da jermenska vlada ne dozvoljava da se narod Nagorno Karabaha spase i preseli u Jermeniju, napominjući da su u trenutku napada Azerbejdžana u septembru 2023. godine, jermenske vlasti želele da učine sve da spreče prisilno raseljavanje i etničko čišćenje naroda Nagorno Karabaha, prenosi Armenpres.

"Ali naši napori nisu urodili plodom. I naprotiv, očigledno su postojale snage koje su htele da uvuku Republiku Jermeniju u rat sa dalekosežnim ciljevima", istakao je Pašinjan.

On je ponovio da Jermenija neće ratovati za Nagorno Karabah.

"Rekao sam da Republika Jermenija nema ambicije van svojih međunarodno priznatih granica. I nadamo se da će teritorijalni integritet Jermenije biti vraćen u procesu demarkacije", rekao je Pašinjan.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: