Svet 0

22.04.2024.

19:12

Oglasio se Iran: Neće biti osvete

Iran ne planira da odgovori na izraelski napad na vazdušnu bazu u centralnom Iranu, izjavio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Index.hr

Oglasio se Iran: Neće biti osvete
Profimedia

Podeli:

"Incident je bio diverzioni manevar i nije vredan pomena“, rekao je portparol ministarstva Naser Kanani, prenosi državna novinska agencija IRNA.

Akcija je bila toliko beznačajna da sami Izraelci nisu hteli da preuzmu odgovornost za nju, rekao je portparol. Kanani je dodao da Iran ne želi eskalaciju tenzija u regionu, ali da će odgovoriti na svaku buduću izraelsku agresiju.

Nekoliko američkih medija javilo je da je Izrael prošlog petka pogodio bazu vazduhoplovnih snaga u provinciji Isfahan, nedaleko od iranskih nuklearnih objekata.

To je usledilo nakon iranskog napada na Izrael u kojem je ispaljeno i upotrebljeno više od 300 projektila i dronova.

Ovom napadu prethodila je pogibija dvojice iranskih generala u napadu na zgradu ambasade u sirijskoj prestonici Damasku, koji se takođe pripisuje Izraelu.

Kanani je naglasio da neće biti revizije nuklearne politike zemlje nakon napada u Isfahanu.

"Nuklearnom oružju nije mesto u iranskoj odbrambenoj strategiji i naš nuklearni program će nastaviti da bude u skladu sa međunarodnim propisima“, rekao je Kanani, prenosi novinska agencija Tasnim.

Šef za nuklearnu bezbednost zemlje Ahmad Hagtalab rekao je prošle nedelje da bi u svetlu napada u Isfahanu "revizija nuklearne doktrine i politike Islamske Republike bila moguća i zamisliva".


 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: