Svet 0

21.04.2024.

18:23

Iz Turske jasno poručeno: "Ne" američkom vetu

Turski ministar inostranih poslova Hakan Fidan pozvao je u nedelju međunarodnu zajednicu da se suprotstavi američkom vetu na kandidaturu Palestine za članstvo u Ujedinjenim nacijama (UN) i prizna državu Palestinu.

Izvor: Klix.ba

Iz Turske jasno poručeno: "Ne" američkom vetu
Shutterstock/Efasein

Podeli:

"Nepravedno je što Palestini nije dozvoljeno da postane članica UN. Pozivamo međunarodnu zajednicu da se suprotstavi ovoj nepravdi i prizna državu Palestinu," rekao je Hakan Fidan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa mauritanskim kolegom Mohamedom Salemom Ouldom Merzugom u Istanbulu, prenosi Anadolija.

Tokom sastanka sa Merzugom, Fidan je rekao da su razgovarali o "tekućem masakru u Gazi", dodajući:

"Baš kao i Turska, Mauritanija takođe usvaja osetljivu politiku u vezi sa palestinskim pitanjem, posebno u vezi sa situacijom u Gazi, i pruža svu moguću podršku."

Fidan je rekao da su Turska i Mauritanija "velike solidarnosti" po pitanju Gaze, dodajući:

"Nastavićemo našu saradnju za momentalni prekid vatre i nesmetanu isporuku humanitarne pomoći."

Fidan je takođe rekao da će se napori dve države nastaviti "neometano sve dok se ne uspostavi nezavisna i suverena palestinska država, sa istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom i teritorijalnim integritetom, zasnovanim na granicama iz 1967. godine".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: