Svet 0

21.04.2024.

18:23

Iz Turske jasno poručeno: "Ne" američkom vetu

Turski ministar inostranih poslova Hakan Fidan pozvao je u nedelju međunarodnu zajednicu da se suprotstavi američkom vetu na kandidaturu Palestine za članstvo u Ujedinjenim nacijama (UN) i prizna državu Palestinu.

Izvor: Klix.ba

Iz Turske jasno poručeno: "Ne" američkom vetu
Shutterstock/Efasein

Podeli:

"Nepravedno je što Palestini nije dozvoljeno da postane članica UN. Pozivamo međunarodnu zajednicu da se suprotstavi ovoj nepravdi i prizna državu Palestinu," rekao je Hakan Fidan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa mauritanskim kolegom Mohamedom Salemom Ouldom Merzugom u Istanbulu, prenosi Anadolija.

Tokom sastanka sa Merzugom, Fidan je rekao da su razgovarali o "tekućem masakru u Gazi", dodajući:

"Baš kao i Turska, Mauritanija takođe usvaja osetljivu politiku u vezi sa palestinskim pitanjem, posebno u vezi sa situacijom u Gazi, i pruža svu moguću podršku."

Fidan je rekao da su Turska i Mauritanija "velike solidarnosti" po pitanju Gaze, dodajući:

"Nastavićemo našu saradnju za momentalni prekid vatre i nesmetanu isporuku humanitarne pomoći."

Fidan je takođe rekao da će se napori dve države nastaviti "neometano sve dok se ne uspostavi nezavisna i suverena palestinska država, sa istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom i teritorijalnim integritetom, zasnovanim na granicama iz 1967. godine".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: