Svet 0

21.04.2024.

8:05

Jedna osoba poginula, sedmoro nestalo nakon pada dva vojna helikoptera

Jedna osoba je poginula, a sedmoro se vodi kao nestalo nakon što su se dva japanska vojna helikoptera tokom vežbe srušila u Pacifik, saopštio je danas ministar odbrane Japana Minoru Kihara.

Izvor: Tanjug

Jedna osoba poginula, sedmoro nestalo nakon pada dva vojna helikoptera
EPA-EFE/Samuel Corum / POOL

Podeli:

Naveo je da se veruje da su se dve letelice koje su se tokom noćne protivpodmorničke vežbe srušile u vode oko 270 kilometara istočno od ostrva Torišima u lancu ostrva Izu, sudarile jedna sa drugom.

Dva registratora leta otkrivena su "na izuzetno bliskim lokacijama", dok je ono za šta se smatra da su delovi lopatica rotora dva helikoptera i drugi ostaci letelica takođe pronađeni tokom pretrage nakon nesreće, rekao je Kihara.

Istakao je da će obuka vojnika koja uključuje helikoptere SH-60K biti obustavljena, prenosi agencija Kjodo.

Uzrok incidenta još nije zvanično utvrđen, a Ministarstvo odbrane će učiniti sve da oni koji se vode kao nestali budu pronađeni i spaseni, rekao je Kihara.

Dva izviđačka helikoptera SH-60K, u kojima su bila po četiri člana posade, izgubila su kontakt u subotu kasno uveče po lokalnom vremenu, u blizini ostrva Torišima, na oko 600 kilometara južno od Tokija.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

20 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

23 h

Podeli: