Svet 0

20.04.2024.

23:27

Mračna statistika: Svakih 10 minuta pogine po jedno dete u Gazi

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) objavila je danas da na svakih 10 minuta u Pojasu Gaze pogine po jedno dete.

Izvor: Tanjug

Mračna statistika: Svakih 10 minuta pogine po jedno dete u Gazi
Profimedia

Podeli:

"Po jedno dete bude ubijeno svakih 10 minuta u Pojasu Gaze. Žalosno veliki broj dece je takođe povređen u intenzivnim i često neselektivnim izraelskim napadima.

Trenutno primirje je poslednja preostala nada", navodi se objavi UNRWA na mreži X. Broj mrtvih u Pojasu Gaze porastao je na najmanje 34.049, nakon više od šest meseci rata između Izraela i Hamasa, saopštilo je danas palestinsko ministarstvo zdravlja, preneo je ranije CNN.

U poslednja 24 sata u izraelskim napadima je poginulo 37 ljudi, a 68 je povređeno, saopštilo je ministarstvo, ali CNN nije mogao da potvrdi ove podatke iz nezavisnih izvora.

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: