Svet 0

20.04.2024.

10:10

Potpuni kolaps, hitno se oglasile vlasti VIDEO

Jako nevreme pogodilo je Grčku, odnosno Larisu, gde su jake kiše dovele do izlivanja kanalizacije zbog čega su ulice poplavljenje, a u Volosu je prijavljen nestanak struje.

Izvor: Telegraf.rs

Potpuni kolaps, hitno se oglasile vlasti VIDEO
Shutterstock/Viktor Gladkov

Podeli:

Na osnovu podataka meteorološke stanice Nacionalne opservatorije Atine izmereno je prosečno 100 milimetara kiše, odnosno maksimalno 312 milimetara po času zbog čega je policija morala da zaustavi saobraćaj jer je na ulicama bila poplava.

U gradu Volosu tokom noći bilo je problema sa strujom, ali kako prenose grčki mediji, brzo je sve stavljeno pod kontrolu.

Ministar civilne zaštite i klimatske krize Vasilis Kikilijas od juče je u Tesaliji kako bi pomno pratio razvoj nevremena.

"Postojala je opravdana zabrinutost građana ovde u Tesaliji jer su se sećanja na katastrofu sveža, zato smo svi bili ovde, koordinirani i organizovani. Drago mi je jer se do sada ovaj trud isplatio. Samo zajedničkim i koordinisanim radom možemo da dobijemo veoma dobre rezultate", najavio je ministar iz Larise.

Jaka kiša i oluja pogodila je južni Pelion, a kako prenose mediji, padao je i grad. Ovaj region je bio suočen sa razornim poplavama u septembru prošle godine.

Iznenadna promena vremena dogodila se i na velikim nadmorskim visinama u centralnoj i severnoj Grčkoj gde je padao sneg.

"Snežna oluja je zabeležena u ski centru Vasilice", navodi se.

U međuvremenu, zabrinutost stanovništva je najviše zbog zemljišta oko jezera Karla na granici Magnezija i Larise koje su bile poplavljene prošlog septembra.

Pod tonama vode su polja sa usevima, pa čak i vojna postrojenja u Stefanovikiju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: