Svet 0

18.04.2024.

21:52

Ponovo su udarili: "Nećemo prestati"

Lider jemenskih Huta Abdul Malik Al-Huti saopštio je danas da je ta militantna grupa izvela operacije u Indijskom okeanu i prema južnom delu Izraela.

Izvor: Tanjug

Ponovo su udarili: "Nećemo prestati"
Profimedia

Podeli:

U televizijskom obraćanju, vođa militantne grupe je saopštio da su u roku od dve nedelje Huti pokrenuli 14 operacija u Crvenom moru, Adenskom zalivu, moreuzu Bab al-Mandeb i Indijskom okeanu.

Objasnio je da ne postoji opasnost za pomorski saobraćaj koji se odnosi na brodove povezane sa evropskim zemljama koji ne idu u Izrael, prenosi Rojters.

On je istakao da je do sada gađano 98 brodova u pokušaju sprečavanja brodova koji idu u Izrael da plove preko Crvenog mora.

Al Huti je još jednom naglasio da ova grupa neće prestati sa napadima dok se ne završi izraelska ofanziva na Pojas Gaze, a Huti kao razlog operacija navode solidarnost s palestinskim narodom.

''Rešenje koje je u interesu svih je da se zaustavi (izraelska) agresija, prekine opsada Gaze i obezbede hrana i lekovi", ocenio je Al-Huti.

Izjava vođe Huta dolazi nakon pretnji da će grupa proširiti napade u na region Indijskog okeana, a prethodno su u nekoliko navrata napadali izraelsku južnu luku Eilat.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: