Svet 0

18.04.2024.

21:52

Ponovo su udarili: "Nećemo prestati"

Lider jemenskih Huta Abdul Malik Al-Huti saopštio je danas da je ta militantna grupa izvela operacije u Indijskom okeanu i prema južnom delu Izraela.

Izvor: Tanjug

Ponovo su udarili: "Nećemo prestati"
Profimedia

Podeli:

U televizijskom obraćanju, vođa militantne grupe je saopštio da su u roku od dve nedelje Huti pokrenuli 14 operacija u Crvenom moru, Adenskom zalivu, moreuzu Bab al-Mandeb i Indijskom okeanu.

Objasnio je da ne postoji opasnost za pomorski saobraćaj koji se odnosi na brodove povezane sa evropskim zemljama koji ne idu u Izrael, prenosi Rojters.

On je istakao da je do sada gađano 98 brodova u pokušaju sprečavanja brodova koji idu u Izrael da plove preko Crvenog mora.

Al Huti je još jednom naglasio da ova grupa neće prestati sa napadima dok se ne završi izraelska ofanziva na Pojas Gaze, a Huti kao razlog operacija navode solidarnost s palestinskim narodom.

''Rešenje koje je u interesu svih je da se zaustavi (izraelska) agresija, prekine opsada Gaze i obezbede hrana i lekovi", ocenio je Al-Huti.

Izjava vođe Huta dolazi nakon pretnji da će grupa proširiti napade u na region Indijskog okeana, a prethodno su u nekoliko navrata napadali izraelsku južnu luku Eilat.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: