Svet 0

18.04.2024.

18:13

Nastavljeno suđenje Trampu

Jedna od porotnica izuzeta je iz suđenja bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu jer je navela da se osećala zastrašeno, nakon što su objavljeni pojedini aspekti njenog identiteta, saopštio je danas sudija Huan Merčan.

Izvor: Tanjug

Nastavljeno suđenje Trampu
EPA-EFE/ CHRIS KLEPONIS / POOL

Podeli:

"Izgubili smo verovatno veoma dobru porotnicu", rekao je sudija, dodavši da mediji treba da se uzdržavaju od toga da objavljuju odgovore mogućih porotnika o tome gde rade.

U obraćanju sudu, porotnica je rekla da su je zvali porodica, prijatelji i kolege nakon što su iz medijskih izveštaja zaključili da je u poroti, prenosi Glas Amerike.

"Ne verujem da u ovom trenutku mogu da budem fer i nepristrasna i da ne dozvolim da spoljni faktori utiču na moju odluku u sudnici", rekla je porotnica, jedna od sedmoro koji su izabrani ove nedelje.

Trampu se sudi za navodno falsifikovanje poslovne dokumentacije u slučaju tajnih novčanih isplata pornografskoj glumici Stormi Danijels i preti mu kazna zatvora do 10 godina.

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država se izjasnio da nije kriv po 34 tačke optužnice. Suđenje bi trebalo da traje šest do osam nedelja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: