Svet 0

18.04.2024.

18:50

Italijanska policija uhapsila najtraženijeg američkog begunca

Italijanska policija uhapsila je najtraženijeg američkog begunca prošle nedelje. On je nosio tri skrivena noža na prepunom Trgu Svetog Petra ispred Vatikana, izjavio je danas izvor iz pravosuđa.

Izvor: Tanjug

Italijanska policija uhapsila najtraženijeg američkog begunca
Shutterstock/CC7

Podeli:

Begunac, koji se sada nalazi u pritvoru, zove se Mouzes Tedžada i jedinica za istrage zatvorske službe države Njujork ga opisuje kao nasilnu osobu.

On je na listi najtraženijih lica tog odeljenja. Italijanski dnevnik "Republika", prvi je javio da je Tedžada uhapšen, a potom je to potvrdio i izvor iz pravosuđa.

On je privukao sumnju policije koja ga je privela i utvrdila da nosi noževe dugačke 20 centimetara. Trg Svetog Petra bio je ispunjen vernicima i turistima dok je papa Franja imao opštu audijenciju tog dana, u sredu 10. aprila.

Za sada se ne zna da li je Tedžada, koji je je bio osuđen za pljačku i otmicu, predstavljao bilo kakvu pretnju papi Franji. Istražitelji su otkrili da je on nedavno stigao u Rim iz Moldavije, pošto je prethodno boravio u Ukrajini.

On je rekao istražiteljima da je bio u Ukrajini od 2022. godine, gde se borio protiv ruskih snaga, objavila je "Republika".

Italijanske vlasti sada čekaju da američke vlasti odluče hoće li tražiti njegovu ekstradiciju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Podeli: