Svet 0

18.04.2024.

9:48

Bivši direktor Mosada poručio: Sve opcije su "na stolu"

Bivši direktor obavještajne službe u izraelskoj obavještajnoj agenciji Mosada kaže da je gađanje nuklearnih postrojenja u Iranu jedna od opcija za odgovor na napad na Izrael, piše Skaj Njuz.

Izvor: Jutarnji.hr

Bivši direktor Mosada poručio: Sve opcije su "na stolu"
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Podeli:

Zohar Palti je govorio o mogućim oblicima odgovora nakon što je Iran ispalio više od 300 projektila i dronova na Izrael.

Na pitanje je sve na stolu, uključujući ciljanje nuklearnih postrojenja, Palti je rekao: "Nema sumnje. Sve je na stolu upravo sada."

Na potpitanje uključuje li to nuklearna postrojenja, rekao je: "Uključujući sve."

Iran je u nedelju privremeno zatvorio svoja nuklearna postrojenja zbog "sigurnosnih razloga", a Međunarodna agencija za atomsku energiju dva dana je svog inspektora zadržala podalje.

Napad na Izrael usledio je nakon navodno smrtonosnog izraelskog napada na iranski konzulat u Siriji. IDF je rekao da se 99 posto oružja ispaljenog na Izrael nije uspelo probiti kroz njegovu moćnu protuzračnu obranu.

Ipak, kako prenose mediji, izraelska vlada neće sprovesti odmazdu za masovni napad Irana na izraelsku teritoriju prošlog vikenda.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: