Svet 0

17.04.2024.

23:47

Orban: Ništa ne valja, Evropskoj Uniji treba promena

Mađarski premijer Viktor Orban, tokom samita lidera EU, kritikovao je aktuelno evropsko rukovodstvo i pozvao na promene u Briselu.

Izvor: Tanjug

Orban: Ništa ne valja, Evropskoj Uniji treba promena
Tanjug/AP Photo/Denes Erdos, File

Podeli:

"Rezultati aktuelnog evropskog rukovodstva: Zelena tranzicija: neuspešna. Poljoprivredna politika: neuspešna. Konkurentnost: neuspešna. Migraciona politika: neuspešna. Potrebna nam je promena u Briselu", naveo je Orban na društvenoj mreži Iks.

U Briselu je večeras počeo vanredni dvodnevni samit Evropskog saveta, tokom kojeg bi lideri EU trebalo da razgovaraju o ekonomskim pitanjima, kao i odnosima sa Turskom, situaciji u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, nakon najnovije eskalacije sukoba tokom vikenda, kada je Iran napao Izrael raketama i dronovima.

Prema nacrtu saopštenja u koje je uvid imao Rojters, lideri EU osudiće napad Irana, potvrditi posvećenost bezbednosti Izraela i pozvati sve strane, uključujući Liban, da spreče nove tenzije.

"EU je spremna da preduzme dalje restriktivne mere protiv Irana, posebno u vezi sa bespilotnim letelicama (UAV) i projektilima“, navodi se u tekstu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: