Svet 0

16.04.2024.

18:50

Orban jasan: Ovo je crvena linija

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da tražioci azila u Evropskoj uniji moraju da ostanu izvan nje dok se o tom pitanju ne donese odluka.

Izvor: Tanjug

Orban jasan: Ovo je crvena linija
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Podeli:

"Ako nismo dovoljno hrabri da kažemo da svi moraju da ostanu izvan granica dok se donosi odluka o njihovom slučaju, onda bez obzira na sve druge odluke, to neće funkcionisati", rekao je Orban govoreći na javnoj raspravi u Evropskom parlamentu.

"Ovo je crvena linija, ako ovo ne uradimo, sve ostalo će ostati nerešeno", dodao je Orban, prenosi mađarski MTI.

Ovoj raspravi su prisustvovali i bivši ministar Poljske Mateuš Moravjecki i Fabris Legeri, bivši predsednik Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu (Frontex) i vođa francuske desničarske partije Nacionalno okupljanje.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: