Svet 0

16.04.2024.

16:14

Policija prekinula konferenciju desničara; Predstavljali pretnju za javnu bezbednost

Briselska policija upala je na kontroverznu konferenciju desničarske organizacije Nacionalni konzervativizam kojoj su prisustvovali desničari Najdžel Faraž i Suela Brejverman i naredila da se taj skup prekine kako bi se "očuvala javna bezbednost."

Izvor: Tanjug

Policija prekinula konferenciju desničara; Predstavljali pretnju za javnu bezbednost
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Podeli:

Brejverman, bivša ministarka unutrašnjih poslova i Najdžel Faraž, bivši lider Ukipa, bili su među političarima koji su najavljeni kao govornici na ovom događaju, zajedno sa desničarskim premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, prenosi londonski Indipendent.

Pripadnici policije su stigli nakon što je događaj već počeo u mestu Kleridž u ​​centru Brisela, dok se prisutnima obraćao Najdžel Faraž.

Prema izveštajima objavljenim na društvenim mrežama, policija je saopštila da će događaj biti prekinut i dala je učesnicima konfrerencije 15 minuta da napuste mesto događaja.

Međutim, kako prenosi londonski dnevnik govornici su nastavili sa svojim izlaganjima, a policija je potom saopštila da više nikoga neće pustiti da prisustvuje konferenciji i da ljudi koji izađu iz sale više neće moći da se vrate u nju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: