Svet 0

16.04.2024.

10:10

Šolcova "mirovna misija" u Kini: Hoćemo da doprinesemo pravednom miru

Nemački kancelar Olaf Šolc je danas u Pekingu izrazio nameru da razgovara o "pravednom miru" u Ukrajini sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

Izvor: Beta

Šolcova "mirovna misija" u Kini: Hoćemo da doprinesemo pravednom miru
EPA-EFE/JOHANNA GERON / POOL

Podeli:

"Moj susret sa predsednikom Sijem će se odnositi na to kako možemo više da doprinesemo pravednom miru u Ukrajini", napisao je Šolc na društvenoj mreži Iks, dodajući da su nemačka i kineska vlada imale intenzivne razmene posle njegove prethodne posete Kini. 

Šolc se sastaje sa Sijem na kraju trodnevne posete Kini, koja je prvi trgovinski partner Nemačke. Sa Šolcom je u Kini velika delegacija ministara i šefova kompanija. 

Poseta se događa u vreme kada Si Đinping koji nikad nije izričito osudio ruski rat protiv Ukrajine na meti zapadnih kritika zvog bliskosti sa Moskvom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Poseta se takođe događa u vreme kada Evropska unija optužuje Kinu da preplavljuje evropsko tržište proizvodima niske cene.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: