Svet 1

16.04.2024.

12:53

Skandal "objektivnog" Njujork tajmsa; "Ne koristite reči genocid i etničko čišćenje" VIDEO

Uredništvo Njujork tajmsa navodno je naredilo svim novinarima da prilikom izveštavanja o izraelsko palestinskom sukobu izbegavaju reči "genocid" i "etničko čišćenje".

Izvor: B92.net

Skandal "objektivnog" Njujork tajmsa; "Ne koristite reči genocid i etničko čišćenje" VIDEO
EPA-EFE/SARAH YENESEL

Podeli:

Kako je objavio portal TYT na svom jutjub kanalu, presretnuti interni mejlovi tog čuvenog američkog lista pokazali su da je u njima novinarima rečeno da izbegavaju pomenute reči kada izveštavaju o ratu u Pojasu Gaze.

"Verovali ili ne, stvar postaje još gora, novinarima koji pokrivaju vesti iz Gaze je jasno rečeno da izbegavaju termin ‘okupirana teritorija” kada govore o palestinskoj teritoriji", navela je voditeljka.

Kako se dalje navodi, palestinska teritorija jeste okupirana po svim međunarodnim pravima, a ono što su istakli novinari TYT, je to da se sada svi mogu  zapitati da li je Njujork tajsm zaista baš tako bjektivan medij kako sam za sebe kaže.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: