Svet 0

15.04.2024.

20:47

IDF ušao u Liban pa upao u zamku

Četiri izraelska vojnika povređena su u Libanu, jedan teško, nakon što je Hezbolah postavio zasedu sa eksplozivom.

Izvor: Index.hr

IDF ušao u Liban pa upao u zamku
Profimedia

Podeli:

Incident su potvrdile Izraelske odbrambene snage, a libanska šiitska grupa priznala je da je napravila zasedu izraelskim vojnicima.

IDF je navela da se incident dogodio tokom "operativne aktivnosti" izviđačke jedinice i jedinice borbene inžinjerije Brigade Golani na libanskoj strani granice, nekoliko stotina metara od izraelske ograde.

Čini se da je ovo prvi put od izbijanja rata u Gazi da su Izraelci priznali kršenje libanskog suvereniteta. Međutim, veruje se da su izraelske snage više puta prelazile ogradu u Liban u poslednjih šest meseci.

Izraelski avioni i dronovi redovno ulaze u vazdušni prostor Libana, a jedan od visokih zvaničnika Hamasa eliminisan je u predgrađu Bejruta.

Telo Mohameda Sarura (57) pronađeno je izrešetano mecima u vili u libanskom planinskom gradu Beit Meri prošlog utorka, a visoki libanski zvaničnici rekli su da je Mosad odgovoran za atentat.

Što se tiče poslednjeg incidenta, Hezbolah tvrdi da su njegovi borci postavili eksplozivne naprave u oblasti Tel Ismail u blizini granice. Oni tvrde da su ih detonirali u trenutku kada su Izraelci ušli u Liban i stigli do područja gde su bile postavljene naprave.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: