Svet 0

01.03.2024.

22:14

Sedmoro talaca poginulo tokom izraelskog bombardovanja

Sedam talaca držanih u Gazi ubijeno je tokom izraelskog bombardovanja enklave, izjavio je Abu Ubaida, portparol Hamasovog naoružanog krila - Brigade Al Kasam.

Izvor: Index.hr

Sedmoro talaca poginulo tokom izraelskog bombardovanja
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Podeli:

Nije poznato kada je stradalo tih sedam talaca.

Brigade Al-Kasam potvrdile su da je broj talaca ubijenih kao rezultat izraelskih vojnih operacija u Gazi sada premašio 70, objavio je Abu Ubaida na Telegramu.

Izraelska vojna kampanja dolazi nakon što su militanti Hamasa ubili 1.200 ljudi na jugu Izraela i kidnapovali najmanje 250 drugih 7. oktobra, prema izraelskim podacima.

Izrael je odgovorio vojnim napadom na pojas Gaze u kojem je život izgubilo više od 30.000 Palestinaca, saopštilo je ministarstvo zdravlja enklave, koja je pod vlašću Hamasa.

Tokom jednonedeljnog primirja u novembru, Hamas je oslobodio više od 100 izraelskih i stranih talaca u zamenu za oslobađanje 240 palestinskih zatvorenika.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: