Svet 2

14.04.2024.

16:00

Nije baš sve tako sjajno... Izrael nije uspeo da presretne ni jednu od ovih iranskih raketa

Izrael nije presreo nijednu od sedam iranskih hipersoničnih raketa koje su lansirane tokom sinoćnjeg napada, javio je iranski državni televizijski kanal Press TV.

Izvor: Tanjug

Nije baš sve tako sjajno... Izrael nije uspeo da presretne ni jednu od ovih iranskih raketa
Profimedia

Podeli:

Televizija je navela da je najmanje sedam hipersoničnih projektila lansirano iz Irana kao odgovor na izraelsku agresiju i da su pogodili vazdušnu bazu Nevatim na jugu Izraela, prenela je agencija RIA Novosti.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su u stanju pripravnosti.

Pentagon je saopštio da će podržati Izrael, a iranska misija pri Ujedinjenim nacijama navela je da je reč o sukobu između Teherana i Tel Aviva, pozivajući SAD da se "drže podalje".

Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku 1. aprila u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: