Svet 1

14.04.2024.

13:40

Raisi o napadu na Izrael: Naučili smo ih lekciju

Iranski predsednik Ebrahim Raisi izjavio je danas da je sinoćnim napadom te zemlje na Izrael okrenuta nova stranica u istoriji autoriteta Irana i da je Izrael "naučio lekciju".

Izvor: Tanjug

Raisi o napadu na Izrael: Naučili smo ih lekciju
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Podeli:

Raisi je rekao da je napad izvršen "u okviru prava Irana na legitimnu samoodbranu od agresivnih radnji cionističkog režima protiv iranskih ciljeva i interesa, posebno nakon napada na iranski konzulat u Siriji koji je prouzrokovao smrt pripadnika Islamske revolucionarne garde", prenosi agencija Irna.

Predsednik Irana je dodao da je Teheran iskoristio sva regionalna i međunardna sredstva kako bi privukao pažnju međunarodne zajednice na, kako je rekao, nedostatak delovanja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom izraelskog kršenja međunarodnog prava.

"Ali nažalost, SB je, pod uticajem SAD i nekih drugih koji podržavaju cionistički režim, sprečen da ispuni svoje dužnosti", kazao je Raisi.

On je upozorio da će "bilo kakvu novu avanturu protiv interesa Irana sačekati čvrst odgovor" i dodao da oni koji podržavaju Izrael "treba da cene ovaj razuman i proporcionalni odgovor Irana".

Prema njegovim rečima, Iran je raketama i dronovima "taktično i precizno" gađao neke izraelske vojne baze.

Raisi je rekao da Iran smatra da su mir i stabilnost u regionu ključni za njegovu nacionalnu bezbednost.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: