Svet 0

14.04.2024.

13:25

Užas u Indoneziji: U poplavama i odronima poginulo 14 ljudi, za troje se još uvek traga VIDEO

U bujičnim poplavama i odronima zemljišta izazvanim obilnim kišama na indonežanskom ostrvu Sulavesi poginulo je barem 14 ljudi, dok se troje još uvek vode kao nestali, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Izvor: Beta

Užas u Indoneziji: U poplavama i odronima poginulo 14 ljudi, za troje se još uvek traga VIDEO
EPA-EFE/MADE NAGI

Podeli:

Do odrona je došlo kasno u subotu u oblasti Tana Toraja na jugu Sulavesijam kada se velika količina blata sručila na četiri kuće, a u jednoj od njih je bilo porodično okupljanje.

U saopštenju policije se navodi da u akciji spasavanja učestvuje više desetina vojnika, policajaca i lokalnih dobrovoljaca koji su rano jutros uspeli da izvuku dve povređene osobe, među kojima i osmogodišnju devojčicu, i hitno ih prevezu u obližnju bolnicu.

Spasioci su danas pronašli najmanje 11 tela u selu Makale i tri tela u Južnom Makaleu, a još uvek tragaju za još troje nestalih, uključujući i jednu trogodišnju devojčicu, rekao je portparol Nacionalne agencije za upravljanje katastrofama Abdul Muhari.

Porušene komunikacione linije, loše vreme i nestabilno tlo ometali su napore spasavanja. 

Oblast Tana Toraja na Sulavesiju je popularna turistička destinacija u Indoneziji, gde je većina kuća izgrađena u tradicionalnom stilu, u potpunosti od drveta.

Sezonski pljuskovi izazivaju česta klizišta i poplave u Indoneziji, zemlji jugoistočne Azije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: