Svet 0

14.04.2024.

13:25

Užas u Indoneziji: U poplavama i odronima poginulo 14 ljudi, za troje se još uvek traga VIDEO

U bujičnim poplavama i odronima zemljišta izazvanim obilnim kišama na indonežanskom ostrvu Sulavesi poginulo je barem 14 ljudi, dok se troje još uvek vode kao nestali, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Izvor: Beta

Užas u Indoneziji: U poplavama i odronima poginulo 14 ljudi, za troje se još uvek traga VIDEO
EPA-EFE/MADE NAGI

Podeli:

Do odrona je došlo kasno u subotu u oblasti Tana Toraja na jugu Sulavesijam kada se velika količina blata sručila na četiri kuće, a u jednoj od njih je bilo porodično okupljanje.

U saopštenju policije se navodi da u akciji spasavanja učestvuje više desetina vojnika, policajaca i lokalnih dobrovoljaca koji su rano jutros uspeli da izvuku dve povređene osobe, među kojima i osmogodišnju devojčicu, i hitno ih prevezu u obližnju bolnicu.

Spasioci su danas pronašli najmanje 11 tela u selu Makale i tri tela u Južnom Makaleu, a još uvek tragaju za još troje nestalih, uključujući i jednu trogodišnju devojčicu, rekao je portparol Nacionalne agencije za upravljanje katastrofama Abdul Muhari.

Porušene komunikacione linije, loše vreme i nestabilno tlo ometali su napore spasavanja. 

Oblast Tana Toraja na Sulavesiju je popularna turistička destinacija u Indoneziji, gde je većina kuća izgrađena u tradicionalnom stilu, u potpunosti od drveta.

Sezonski pljuskovi izazivaju česta klizišta i poplave u Indoneziji, zemlji jugoistočne Azije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: