Svet 0

14.04.2024.

13:25

Užas u Indoneziji: U poplavama i odronima poginulo 14 ljudi, za troje se još uvek traga VIDEO

U bujičnim poplavama i odronima zemljišta izazvanim obilnim kišama na indonežanskom ostrvu Sulavesi poginulo je barem 14 ljudi, dok se troje još uvek vode kao nestali, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Izvor: Beta

Užas u Indoneziji: U poplavama i odronima poginulo 14 ljudi, za troje se još uvek traga VIDEO
EPA-EFE/MADE NAGI

Podeli:

Do odrona je došlo kasno u subotu u oblasti Tana Toraja na jugu Sulavesijam kada se velika količina blata sručila na četiri kuće, a u jednoj od njih je bilo porodično okupljanje.

U saopštenju policije se navodi da u akciji spasavanja učestvuje više desetina vojnika, policajaca i lokalnih dobrovoljaca koji su rano jutros uspeli da izvuku dve povređene osobe, među kojima i osmogodišnju devojčicu, i hitno ih prevezu u obližnju bolnicu.

Spasioci su danas pronašli najmanje 11 tela u selu Makale i tri tela u Južnom Makaleu, a još uvek tragaju za još troje nestalih, uključujući i jednu trogodišnju devojčicu, rekao je portparol Nacionalne agencije za upravljanje katastrofama Abdul Muhari.

Porušene komunikacione linije, loše vreme i nestabilno tlo ometali su napore spasavanja. 

Oblast Tana Toraja na Sulavesiju je popularna turistička destinacija u Indoneziji, gde je većina kuća izgrađena u tradicionalnom stilu, u potpunosti od drveta.

Sezonski pljuskovi izazivaju česta klizišta i poplave u Indoneziji, zemlji jugoistočne Azije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: