Svet 0

13.04.2024.

17:56

Jačaju sukobi širom Zapadne obale; Stabilizacija odnosa nije ni na vidiku

Najmanje šest Palestinaca je povređeno, od kojih je jedan u kritičnom stanju, nakon što je upucan u glavu, nakon sukoba sa izraelskim naseljenicima u selu Al-Mugair na Zapadnoj obali.

Izvor: Klix.ba

Jačaju sukobi širom Zapadne obale; Stabilizacija odnosa nije ni na vidiku
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Podeli:

Sukob je eskalirao nakon što je danas pronađeno telo izraelskog tinejdžera, koji je ranije nestao dok je čuvao ovce. IDF tvrdi da je 14-godišnji Benjamin Ahimeir poginuo u terorističkom napadu, a policijska potraga izazvala je oluju i nerede.

Na snimku koji se širi društvenim mrežama vidi se da su doseljenici bacajući kamenje otvorili vatru u pravcu Palestinaca, ali su scene eksplicitne i osetljive.

Palestinska novinska agencija Vafa javlja da je pet Palestinaca upucano u donje ekstremitete, dok je jedan teško ranjen u glavu. Naseljenici su zapalili i kuću, kao i vatrogasno vozilo koje je došlo sa vatrogascima da pokušaju da ugase vatru.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: