Svet 0

13.04.2024.

18:32

U napadu islamskih pobunjenika poginulo 10 civila; Sumnja se da ima još žrtava

Islamski pobunjenici su osumnjičeni za pogibiju najmanje 10 civila tokom napada koji se dogodio u petak u blizini grada Beni na istoku Demokratske Republike Kongo, saopštile su danas lokalne vlasti i potvrdio izvor Rojtersa u mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija

Izvor: Tanjug

U napadu islamskih pobunjenika poginulo 10 civila; Sumnja se da ima još žrtava
Profimedia

Podeli:

Napadači su pucali na ljude koji su radili na poljima u komuni Mulekera nadomak Benija, izjavio je danas gradonačelnik Mulekere Ngongo Majanga.

"Do sada je pronađeno sedam žrtava, uključujući i tela tri žene. Svakako postoje i druge žrtve koje ćemo pronaći u nastavku potrage", rekao je Majanga i za zločin okrivio pobunjeničku grupu Demokratske snage (ADF).

Izvor u mirovnoj misiji UN u istočnom Kongu takođe je potvrdio da je ubijeno ukupno 10 ljudi.

Pobunjenici iz grupe ADF su došli iz susedne Ugande, ali sada im je sedište u istočnom Kongu, oni su se zavetovali na vernost Islamskoj državi i često vrše napade koji dodatno destabilizuju region u kojem aktivno deluju brojne militantne frakcije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: