Svet 0

13.04.2024.

16:33

Završena akcija spasavanja u Turskoj: Izvučene 174 osobe

Uspešno je završena akcija spasavanja 174 osobe zarobljene u kabinama žičare u Antaliji, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Završena akcija spasavanja u Turskoj: Izvučene 174 osobe
EPA-EFE/ANTALYA GOVERNORSHIP HANDOUT

Podeli:

U saopštenju se navodi i da je jedna osoba poginula, a sedmoro ljudi je povređeno kada se urušio noseći stub žičare i udario u kabinu sa putnicima koja je pala na stenje, prenosi turski portal Sabah.

Ova žičara prevozi turiste na maksimalnoj visini od 605 metara u centralnoj oblasti okruga Antalija Konjalti i u vlasništvu je gradske opštine Antalija.

Turski ministar pravde Jilmaz Tunč je objavio na društvenim mrežama da je za 13-oro osumnjičenih u vezi sa ovim incidentom određena mera pritvora.

Juče u 17.28 po lokalnom vremenu jedan stub žičare se urušio i udario u kabinu, što je rezultiralo nesrećom u kojoj je poginula jedna, a povređeno je sedam osoba, uključujući dvoje dece, dok su 174 osobe u 24 kabine ostale zarobljene u kabinama iznad provalije.

Spasilačke akcije sprovođene su tokom cele noći i danas tokom dana uz korišćenje sedam helikoptera prilagođenih za noćne operacije, 87 vozila i oko 500 ljudi.

Akcija spasavanja trajala je skoro 23 sata, saopštile su nadležne službe.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: