Svet 0

13.04.2024.

19:36

Turska: Neutralisani su

Turske snage bezbednosti neutralisale su četiri pripadnika Radničke partije Kurdistana (PKK) u severnom Iraku, saopštilo je u subotu tursko Ministarstvo odbrane, prenosi Anadolija.

Izvor: Avaz.ba

Turska: Neutralisani su
EPA-EFE/YAHYA NEMAH

Podeli:

"Naše herojske turske oružane snage neutralisale su tri terorista PKK u zoni operacije Kandža-Katan i jednog terorista PKK u oblasti Hakurk u severnom Iraku," objavilo je Ministarstvo na društvenoj mreži Iks.

"Naša borba protiv terorizma se nastavlja efikasno i odlučno. Članovi PKK se često kriju u severnom Iraku kako bi planirali prekogranične napade u Turskoj," dodali su iz Ministarstva.

Turska je pokrenula operaciju Kandža-Katan u aprilu 2022. kako bi gađala skrovišta terorističke organizacije u severnim iračkim regionima Metina, Zap i Avasin-Basjan u blizini turske granice.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: