Svet 0

13.04.2024.

13:05

Kineski zvaničnik Džao Leđi se sastao sa Kim Džong Unom

Predsednik Stalnog komiteta Narodnog kongresa Kine Džao Leđi sastao se danas u Pjongjangu sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom, izrazivši spremnost Pekinga da radi sa svojim kolegama na produbljivanju poverenja i jačanju saradnje.

Izvor: Tanjug

Kineski zvaničnik Džao Leđi se sastao sa Kim Džong Unom
Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

Podeli:

"Bez obzira na to kako se međunarodna situacija menja, tradicionalno prijateljstvo između Kine i DNRK, koje su stvorile i negovale starije generacije lidera iz obe zemlje, ostaje duboko ukorenjeno i snažno tokom vremena", rekao je Džao, objavila je Sinhua.

U govoru na ceremoniji otvaranja godine prijateljstva između Kine i Severne Koreje, Džao je istakao da su se najviši lideri dve zemlje sastali pet puta poslednjih godina, preneo je Rojters.

Džao, koji završava turneju dobre volje koja je počela u četvrtak, je najviši kineski zvaničnik koji je posetio Severnu Koreju od 2018. godine, kada je Li Džanšu, tadašnji predsednik Stalnog komiteta Narodnog kongresa, prisustvovao 70. godišnjici osnivanja te zemlje.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: