Svet 1

13.04.2024.

10:35

Nešto se opasno sprema: Holandija sutra zatvara svoju ambasadu u Teheranu

Holandija će sutra zatvoriti svoju ambasadu u Teheranu iz predostrožnosti, zbog porasta tenzija između Irana i Izraela, saopštilo je danas holandsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug

Nešto se opasno sprema: Holandija sutra zatvara svoju ambasadu u Teheranu
Profimedia

Podeli:

Ministarstvo je navelo da će sutra odlučiti da li će ambasada biti ponovo otvorena u ponedeljak, prenosi Rojters.

Više zapadnih zemalja pozvalo je svoje građane da napuste Iran, navodeći da postoji rizik od iznenadne eskalacije postojećih napetosti u odnosima Teherana sa Izraelom.

Mediji su juče preneli da se Izrael sprema za najgori scenario, da Iran direktno napadne Izrael, u znak odmazde za napad Izraela na iranski konzulat u Damasku u Siriji, u kojem je ubijeno nekoliko iranskih vojnih zvaničnika.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: