Svet 6

13.04.2024.

9:05

Vri na Bliskom istoku: Amerika "gomila" brodove, Izrael iščekuje napad

Kao odgovor na eskalaciju tenzija i rastuću zabrinutost zbog potencijalnog iranskog napada, Sjedinjene Države su preduzele odlučnu akciju razmeštanjem dva ratna broda na Bliski istok.

Izvor: novinite

Vri na Bliskom istoku: Amerika "gomila" brodove, Izrael iščekuje napad
Profimedia

Podeli:

Razmeštanje ratnih brodova ima za cilj da zaštiti i Izrael i američke interese u regionu.

Kako je izvestio Volstrit džornal, raspoređivanje naglašava ozbiljnost situacije i hitnost sa kojom se vlasti suočavaju sa pretnjom.

Prema izvorima navedenim u publikaciji, najmanje jedan od ratnih brodova je opremljen naprednim raketnim sistemom Aegis, koji jača odbranu od potencijalnih raketnih i bespilotnih napada iz Irana.

Nosač aviona "Dvajt Ajzenhauer" identifikovan je kao jedan od brodova na putu ka regionu, što dodatno unapređuje vojne kapacitete na raspolaganju da se suprotstave svim neprijateljskim manevrima iz Teherana.

Izraelske vlasti, u skladu sa razvojem bezbednosne situacije, pažljivo prate sve i preduzimaju neophodne mere predostrožnosti kako bi osigurale bezbednost nacije i njenih građana.

Danijel Hagari, portparol izraelske vojske, potvrdio je spremnost vojske da efikasno odgovori u slučaju iranske pretnje.

Planovi su pomno izrađeni, obuhvatajući različite scenarije za ublažavanje rizika i održavanje stabilnosti u regionu.

Uprkos povećanom stanju pripravnosti, nije bilo izmena u vojnim direktivama civilnom stanovništvu, što ukazuje na rešenost Izraela da ostane na oprezu uz očuvanje normalnosti unutar svojih granica.
 


 

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: