Svet 0

12.04.2024.

9:47

Iznenađenje kakvom se niko nije nadao: "Bacao" fore u Beloj kući

Premijer Japana Fumio Kišida šalio se na svoj račun na večeri koju su u Beloj kući priredili američki predsednik Džo Bajden i njegova supruga Džil, javljaju japanski mediji.

Izvor: Tanjug

Iznenađenje kakvom se niko nije nadao: "Bacao" fore u Beloj kući
EPA-EFE/YURI GRIPAS / ABACA / POOL

Podeli:

"Pre nego što sam došao ovde, moje protokolarno osoblje mi je reklo da se niko nikada nije požalio da je moj govor bio prekratak. Ovo je verovatno dobar savet. Tako da ću da govorim kratko", rekao je Kišida na početku govora, prenosi Kjodo.

Dodao je da mu je laknulo kad je saznao da je on počasni gost i da će baš on sedeti pored predsednika SAD, što je izazvalo smeh gostiju, navodi agencija.

Citirajući nekadašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija, Kišida je poručio: "Tihi okean ne razdvaja Japan i Sjedinjene Američke Države. Naprotiv, on nas ujedinjuje".

"Dopada mi se ova rečenica. Koristio sam je toliko puta da je moje osoblje pokušalo da je izbriše", rekao je Kišida.

Poseta japanskog premijera Vašingtonu usledila je pošto je rejting njegovog kabineta pao na najniži nivo otkad je preuzeo dužnost 2021. godine, navodi Kjodo.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: