Svet 0

10.04.2024.

23:15

Borelj: "EU da ubrza vojnu podršku, Ukrajina ne može da čeka"

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj razgovarao je danas telefonom sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom o naporima EU da ubrza vojnu podršku Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Borelj: "EU da ubrza vojnu podršku, Ukrajina ne može da čeka"
Tanjug/Johanna Geron, Pool Photo via AP

Podeli:

"Danas sam ponovo razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom o naporima EU da ubrza vojnu podršku Ukrajini, posebno kad je reč o sistemima protivvazdušne odbrane i municiji. Obraćam se državama članicama EU kako bih ih pozvao da identifikuju dostupnu opremu koja je Ukrajini potrebna", naveo je Borelj na platformi X.

On je naveo da na sledećem zajedničkom sastanku ministara spoljnih poslova i odbrane EU, 22. aprila, "moramo da se okupimo uz opipljive obaveze i akciju".

"Ukrajina ne može da čeka", poručio je Borelj.

Kuleba je izjavio da ukrajinska strana zna gde se nalaze sistemi Patriot i radi na svim nivoima na jačanju ukrajinske PVO. Kuleba i Borelj razgovarali su o koracima koji su preduzeti u skladu sa uputstvima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog za isporuku dodatnih sistema PVO Patriot za Ukrajinu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine na Telegram kanalu.

"Diplomatija 'Patriot' je u punom zamahu“, istakao je Kuleba.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: