Svet 0

09.04.2024.

20:35

Bačena eksplozivna naprava na satanistički hram u Americi

Nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu koja je oštetila trem satanističkog hrama u gradu Salemu, u američkoj saveznoj državi Masačusets, saopštila je lokalna policija.

Izvor: Tanjug

Bačena eksplozivna naprava na satanistički hram u Americi
Shutterstock/ALDECA studio

Podeli:

U vreme napada nikoga nije bilo u prostoriji. Eksplozivna naprava bačena je u ponedeljak, a osoblje satanističkog objekta je nešto kasnije primetilo da je došlo do oštećenja, dodala je policija.

Policijski tehničari za eksploziv utvrdili su da nema opasnost po ljuda, a Federalni biro za alkohol, cigare, oružje i eksplozive (ATF) pomagao je u istrazi.

Zasad nema više podataka, a američki list Hil je kontaktirao satanistički hram i policiju Salema za komentar. Policija i FBI zajednički istražuju incident.

Satanistički hram osnovan je 2013. godine, a u sedištu se nalazi galerija sa izložbom u slavu Satane i lova na veštice.

Satanistički centar "često pravi ceremonijalne događaje, deli lekcije i okuplja ljude", navodi se na sajtu.

Centar je i pre imao bombaške pretnje, dodala je policija Salema. U junu 2022. godine, muškarac je uhapšen za podmetanje požara, ali se izjasnio da nije kriv za paljenje zgrade.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: