Svet 0

08.04.2024.

22:20

"Dogovor o oslobađanju talaca je težak, ali izvodljiv"

Dogovor o oslobađanju talaca u Gazi je težak, ali "izvodljiv", rekao je danas u Vašingtonu lider izraelske opozicije Jair Lapid nakon razgovora sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom o potrebi da Izrael i Hamas razreše sukob.

Izvor: Tanjug

"Dogovor o oslobađanju talaca je težak, ali izvodljiv"
Profimedia

Podeli:

"To je težak dogovor koji nam se možda neće dopasti, ali to je izvodljiv dogovor i zato je potrebno da se postigne", rekao je Lapid, prenosi Rojters.

Lapid će se u Vašingtonu sastati i sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džejkom Salivenom u trenutku kada se izraelski premijer Benjamin Netanijahu suočava sa pritiskom domaće i međunarodne javnosti zbog rata u Gazi.

Porodice talaca koje drži Hamas su zahtevale da Netanijahuova vlada učini više kako bi vratila taoce.

"Ima dovoljno dobrih ljudi u izraelskoj vladi", rekao je Lapid novinarima ispred Stejt departmenta. U međuvremenu u Egiptu su vođeni razgovori o oslobađanju talaca i privremenom prekidu vatre.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: