Svet 0

08.04.2024.

17:03

Stigla opasna pretnja: Netanjahuov mandat sve neizvesniji

Izraelski ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir zapretio je u ponedeljak da će srušiti vladu premijera Benjamina Netanjahua ako okonča rat u Pojasu Gaze bez pokretanja ofanzive na Rafu.

Izvor: Avaz.ba

Stigla opasna pretnja: Netanjahuov mandat sve neizvesniji
EPA-EFE/RONEN ZVULUN / POOL

Podeli:

"Ako premijer odluči da okonča rat bez napada velikih razmera na Rafu da bi pobedio Hamas, neće imati mandat da nastavi da bude premijer," napisao je političar krajnje desnice na Iksu.

Pretnja Ben Gvira dolazi usred izveštaja o mogućem prodoru u indirektnim pregovorima Izraela sa Hamasom o razmeni zatvorenika i sporazumu o prekidu vatre.

Uprkos globalnom negodovanju zbog katastrofalne situacije u palestinskoj enklavi, izraelski premijer je dugo izražavao nameru da napadne Rafu, gde se sklonilo više od 1,5 miliona palestinskih izbeglica.

Netanjahu vlada sa 64 mesta u 120-članom Knesetu, odnosno parlamentu.

Koaliciju koju predvodi čini još pet partija, uključujući dve stranke krajnje desnice koje predvode Bezalel Smotrič i Itamar Ben-Gvir, zajedno imaju 13 mesta.

Većinskoj vladi je potrebno 61 mesto.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: