Svet 2

05.04.2024.

15:42

Premijerka Islanda podnela ostavku: "Juri" funkciju predsednika

Islandska premijerka Katrin Jakobsdotir najavila je danas da će podneti ostavku, kako bi se kandidovala za funkciju predsednika.

Izvor: Tanjug

Premijerka Islanda podnela ostavku: "Juri" funkciju predsednika
Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Podeli:

Ona je u video-snimku objavljenom na Fejsbuku saopštila da planira da se kandiduje na predsedničkim izborima zakazanim za 1. jun, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta, prenosi javni emiter RUV.

Još nije poznato ko će naslediti Jakobsdotir na mestu premijera.Katrin  Jakobsdotir je bila predsednica Vlade Islanda od 2017. godine.

Ministar za infrastrukturu i predsedavajući Progresivne stranke Sigurđur Ingi Johanson rekao je, posle nedavno završene sednice vlade, da je premijerka Katrin Jakobsdotir obavestila vladu o svojoj odluci da se kandiduje za predsednika.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: