Svet 0

04.04.2024.

18:17

"Pregovori u začaranom krugu. Netanjahu je prepreka"

Zvaničnik Hamasa Osama Hamdan izjavio je danas da nema napretka u pregovorima o prekidu vatre u Gazi uprkos tome što je, kako tvrdi, taj pokret pokazao fleksibilnost.

Izvor: Tanjug

"Pregovori u začaranom krugu. Netanjahu je prepreka"
EPA-EFE/ABIR SULTAN ANP special assignment

Podeli:

Hamdan je rekao da izraelski premijer Benjamin Netanijahu pravi prepreke koje ometaju obe strane u postizanju sporazuma i da "nije zainteresovan" za oslobađanje izraelskih talaca, preneo je Rojters.

On je na konferenciji za novinare u Bejrutu rekao da izraelska vlada izbegava dogovor i da se "pregovori vrte u začaranom krugu".

Prethodni pregovori, čiji su medijatori bili Egipat, Katar i SAD završili su se neuspešno, budući da je Izrael odbio zahteve Hamasa.

Među zahtevima militantne grupe je bio trajan prekid vatre u Pojasu Gaze i puštanje na slobodu hiljade palestinskih zatvorenika u Izraelu, od kojih su neki bili osuđeni na doživotne kazne.

Hamas je zauzvrat ponudio da oslobodi žene, bolesne, starije i žene vojnike prvo, a kasnije i preostale izraelske taoce i vojnike.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: