Svet 7

03.04.2024.

11:14

Moskva: Svi "pipci" vode ka...

Tragovi terorističkog napada u Krokus siti holu vode ka ukrajinskim obaveštajnim službama, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Izvor: Sputnjik

Moskva: Svi "pipci" vode ka...
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Podeli:

On je istakao da ukrajinska vojska i NATO više ništa ne mogu da urade na bojnom polju i protivnik iz nemoći sve češće pribegava terorističkim metodama.

"Pokušavaju da nam nametnu verziju da teroristički akt nije počinio kijevski režim, nego pristalice radikalne islamske ideologije, možda članovi avganistanskog ogranka Islamske države", rekao je Patrušev u Astani na XIX godišnjem sastanku sekretara saveta državne bezbednosti članica ŠOS

Međutim, kako je dodao, mnogo je važnije da se brzo utvrdi ko je naručilac i sponzor tog gnusnog zločina.

"Njegovi tragovi vode ka ukrajinskim obaveštajnim službama. Ali svima je dobro poznato da kijevski režim nije nezavistan i da je u potpunosti pod kontrolom SAD. Takođe treba uzeti u obzir da je ID, Al Kaidu i druge terorističke organizacije stvorio Vašington", istakao je Patrušev.

On je podsetio da su "zločinci koji su počinili masovno ubistvo u Krokusu, kao i njihovi saučesnici, uhapšeni prilikom pokušaja da stignu do ruske državne granice, gde im je sa ukrajinske strane pripreman 'prozor' za prelazak"

"Značajno je i to što je Zapad, odmah nakon što su stigle informacije o terorističkom napadu u 'Krokusu', odmah aktivno počeo da promoviše tezu o tome da Ukrajina nije umešana u taj zločin", zaključio je on.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: